Stort intresse för att ta jägarexamen
Människan har jagat sedan urminnes tider och intresset för jakt verkar bara öka. Kanske är det en kombination av att vilja veta vad man äter och ett ökat behov ...
Få platser kvar
Har du fällt ditt första vilt eller drömmer du om att förädla din jakt genom att själv ta hand om köttet? Då är vår styckningskurs den perfekta starten! Här får du en praktisk och inspirerande heldag där vi guidar dig från djurkropp till färdiga styckdetaljer – redo att tillagas eller sparas till kommande middagar.
Kursen hålls på idylliska Näs gård, beläget i den natursköna omgivningen utanför Marmorbyn i Sörmland – en perfekt plats för en genuin och inspirerande dag i jaktens och naturens tecken.
Du kommer få en unik chans att lära dig hur du flår och styckar klövvilt på ett effektivt och metodiskt sätt. Vi går igenom:
Platserna är mycket begränsade – först till kvarn gäller, så säkra din plats idag!
Sebastian Rittger är en erfaren jägare med över 15 års specialisering på klövviltsjakt – särskilt dovvilt. Sebastian brinner för att dela sin kunskap och guidar dig genom varje steg med stor erfarenhet och ett öga för detaljer.
Den utrustning som behövs för kursen finns på plats.
Den här kursen är för alla som vill lära sig grunderna i styckning av klövvilt. Oavsett om du är nybörjare eller ser detta som ett komplement till din jägarexamen, är du varmt välkommen.
Inga förkunskaper krävs – bara en vilja att lära och ett intresse för jakt och viltvård.
Vill du lära dig att ta hand om det du har jagat? Efter avlagd jägarexamen finns möjlighet för dig att gå en påbyggnadskurs i styckning. Håll utkik på vår hemsida i vår!
Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som hjälper dig att växa som individ. Vi har ett brett kursutbud, stor musikverksamhet och samarbete med föreningar och grupper inom många olika ämnen. Deltagarna är i alla åldrar och med olika bakgrunder och intressen. Medborgarskolans främsta verksamhet är folkbildningsverksamheten.
Folkbildning är ett sätt att lära sig nya saker utanför vanliga skolor. Det sker på platser som bibliotek, folkhögskolor, studieförbund och genom föreläsningar. Målet är att ge alla i samhället en chans att lära sig nya kunskaper och utveckla nya tankesätt på ett demokratiskt och rättvist sätt.
Folkbildningens pedagogik handlar om att anpassa kurser och studiecirklar efter deltagarnas intressen och förutsättningar. Den är alltid frivillig och inte styrd av staten, men den har ändå varit viktig för Sveriges utbildnings- och kulturpolitik. Den handlar om att bredda kunskaper inom områden som inte bara rör yrken eller akademiska ämnen, utan också hjälper människor att förstå och orientera sig i samhället. Innehållet i folkbildning förändras över tid, beroende på vad människor behöver och vad som händer i samhället.
I dagens informationssamhälle hjälper folkbildningen oss att förstå och hantera all information som finns, se saker i ett större sammanhang och öka livskvaliteten. Det kan också bidra till större tolerans och förståelse för det som är främmande. En helhetssyn på livet och världen är en viktig del av folkbildningens idé.
Deltagaravgift: 2 400 kr
Materialavgift: 550 kr
Summa: 2 950 kr