Få platser kvar
Med rätt inställningar kan du ta de där svåra bilderna som snabba rörelser, i sämre ljus, med bra djup i bilden och inte minst med en bättre bildkomposition. Vi går igenom grundreglerna i bildkomposition och varför en del bilder blir bättre än andra. Teori om vanliga begrepp som megapixlar, upplösning och olika filformat. De viktigaste funktionerna på kameran och hur och varför du använder dem. Hur kameran fungerar, slutare, bländare och manuellt läge. Teori om bildkomposition och kamerainställningar blandat med fotoövningar. I små arbetsgrupper övar vi på de olika momenten. Mellan lektionerna får du fotouppgifter som vi sedan utvärderar tillsammans. Så här kan kursen till exempel se ut men du som deltagare ska också passa på att önska det du vill ska ingå.
1. Komposition del 1, Arbeta med olika skärpedjup – bländare
2. Komposition del 2, Fotografera rörelse – slutaren
3. Ljus och exponering
4. Ljussättning
5. Tips för bättre bilder
Material
Glöm inte att ta med dig din systemkamera och tillhörande instruktionsbok.
För vem?
Du har en digitalkamera som du oftast använder i autoläget. Det är en fördel om det är en systemkamera.
Anmälan
OBS! Ta del av köpevillkoren innan du anmäler dig. När kursen fått tillräckligt med anmälningar får du en kallelse med faktura via posten eller e-post. Där anges definitiv startdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera.
Ledare
Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirkel. Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.
Rabatt
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/
Bra att veta
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs. Man kan dela upp betalningen på upp till tre månader, meddela i så fall detta vid din anmälan.
Detta är folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.
Deltagaravgift: 1 595 kr
Summa: 1 595 kr