Ort
Stockholm
Startdatum
4 Feb 2025
Tid
18:00-19:30
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
8 st
Nummer
58402
Pris
0 kr

Om arrangemanget

Välkommen att delta i en samtalsgrupp för föräldrar, av föräldrar där vi ses och ventilerar föräldraskapets utmaningar!

Innehåll

Välkommen till vår studiecirkel för föräldrar! Här skapar vi ett tryggt och öppet utrymme där du som förälder kan dela med dig av dina erfarenheter, utmaningar och funderingar kring föräldraskapet, oavsett barnets ålder. Genom samtal, reflektion och gemensamt lärande får du möjlighet att diskutera både stora och små frågor som rör familjelivet, tillsammans med andra föräldrar.

Oavsett om du är nybliven förälder eller har större barn, handlar denna cirkel om att stötta varandra och växa tillsammans. Här pratar vi om allt från vardagliga utmaningar till att hitta balans mellan jobb och familj, eller hur man hanterar konflikter och stöttar sina barn i deras utveckling.

Nyckelteman som kan diskuteras:

  • Utmaningar och glädjeämnen i vardagen som förälder
  • Balans mellan arbete, fritid och familjeliv
  • Strategier för att stärka relationen med dina barn
  • Hur vi hanterar konflikter och svåra situationer i hemmet
  • Barns utveckling och föräldraskapets olika faser
  • Kärlekslivet vs föräldrarollen
  • Känslokneget/det osynliga arbetet/projektledarrollen

Anmäl dig idag och bli en del av ett nätverk av föräldrar som stöttar varandra genom både glädje och prövningar.

Upplägg

  • Vi träffas under åtta tisdagkvällar med start den 4 februari klockan 18:00-19:30 i Medborgarskolans lokaler på Hagagatan 23A (T-bana Odenplan).
  • Därefter ses vi varje tisdag i åtta veckor.
  • Tillsammans utforskar vi olika teman, och genom att dela våra erfarenheter hjälper vi varandra att bli tryggare och mer självsäkra i vårt föräldraskap. 
  • Gruppen sätter kommer tillsammans fram till vad varje tillfälle ska handla om.

Målgrupp

Den här studiecirkeln vänder sig till föräldrar och vårdnadshavare till barn i alla åldrar (0-18 år).

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs! Kom som du är och delta i samtalet om du vill eller sitt med och lyssna bara.

Cirkelledare

Linda Birgitsdotter Gustafsson är bibliotikarie och tvåbarnsmamma. Hon drivs av att vrida och vända på de föreställningar, förväntningar och fördomar som kan förekomma omkring föräldraskapandet.

Kursmaterial

Eventuellt kursmaterial är gratis.

Bra att veta

  • Vi reserverar oss för mindre ändringar av studiecirkelns schema. 
  • Du får en påminnelse innan första tillfället.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Rabatter

  • Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du rabatt när du handlar på Bokus och Akademibokhandeln. Läs mer om våra rabatter och förmåner.

Medborgarskolan och folkbildning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som hjälper dig att växa som individ. Vi har ett brett kursutbud, stor musikverksamhet och samarbete med föreningar och grupper inom många olika ämnen. Deltagarna är i alla åldrar och med olika bakgrunder och intressen. Medborgarskolans främsta verksamhet är folkbildningsverksamheten.

Folkbildning är ett sätt att lära sig nya saker utanför vanliga skolor. Det sker på platser som bibliotek, folkhögskolor, studieförbund och genom föreläsningar. Målet är att ge alla i samhället en chans att lära sig nya kunskaper och utveckla nya tankesätt på ett demokratiskt och rättvist sätt.

Folkbildningens pedagogik handlar om att anpassa kurser och studiecirklar efter deltagarnas intressen och förutsättningar. Den är alltid frivillig och inte styrd av staten, men den har ändå varit viktig för Sveriges utbildnings- och kulturpolitik. Den handlar om att bredda kunskaper inom områden som inte bara rör yrken eller akademiska ämnen, utan också hjälper människor att förstå och orientera sig i samhället. Innehållet i folkbildning förändras över tid, beroende på vad människor behöver och vad som händer i samhället.

I dagens informationssamhälle hjälper folkbildningen oss att förstå och hantera all information som finns, se saker i ett större sammanhang och öka livskvaliteten. Det kan också bidra till större tolerans och förståelse för det som är främmande. En helhetssyn på livet och världen är en viktig del av folkbildningens idé.

 

 

 

 

 

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Vad vill du lära dig mer om?

Utforska ämnesområde