Välkommen till vår studiecirkel för föräldrar! Här skapar vi ett tryggt och öppet utrymme där du som förälder kan dela med dig av dina erfarenheter, utmaningar och funderingar kring föräldraskapet, oavsett barnets ålder. Genom samtal, reflektion och gemensamt lärande får du möjlighet att diskutera både stora och små frågor som rör familjelivet, tillsammans med andra föräldrar.
Oavsett om du är nybliven förälder eller har större barn, handlar denna cirkel om att stötta varandra och växa tillsammans. Här pratar vi om allt från vardagliga utmaningar till att hitta balans mellan jobb och familj, eller hur man hanterar konflikter och stöttar sina barn i deras utveckling.
Nyckelteman som kan diskuteras:
Anmäl dig idag och bli en del av ett nätverk av föräldrar som stöttar varandra genom både glädje och prövningar.
Den här studiecirkeln vänder sig till föräldrar och vårdnadshavare till barn i alla åldrar (0-18 år).
Inga förkunskaper behövs! Kom som du är och delta i samtalet om du vill eller sitt med och lyssna bara.
Linda Birgitsdotter Gustafsson är bibliotikarie och tvåbarnsmamma. Hon drivs av att vrida och vända på de föreställningar, förväntningar och fördomar som kan förekomma omkring föräldraskapandet.
Eventuellt kursmaterial är gratis.
Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som hjälper dig att växa som individ. Vi har ett brett kursutbud, stor musikverksamhet och samarbete med föreningar och grupper inom många olika ämnen. Deltagarna är i alla åldrar och med olika bakgrunder och intressen. Medborgarskolans främsta verksamhet är folkbildningsverksamheten.
Folkbildning är ett sätt att lära sig nya saker utanför vanliga skolor. Det sker på platser som bibliotek, folkhögskolor, studieförbund och genom föreläsningar. Målet är att ge alla i samhället en chans att lära sig nya kunskaper och utveckla nya tankesätt på ett demokratiskt och rättvist sätt.
Folkbildningens pedagogik handlar om att anpassa kurser och studiecirklar efter deltagarnas intressen och förutsättningar. Den är alltid frivillig och inte styrd av staten, men den har ändå varit viktig för Sveriges utbildnings- och kulturpolitik. Den handlar om att bredda kunskaper inom områden som inte bara rör yrken eller akademiska ämnen, utan också hjälper människor att förstå och orientera sig i samhället. Innehållet i folkbildning förändras över tid, beroende på vad människor behöver och vad som händer i samhället.
I dagens informationssamhälle hjälper folkbildningen oss att förstå och hantera all information som finns, se saker i ett större sammanhang och öka livskvaliteten. Det kan också bidra till större tolerans och förståelse för det som är främmande. En helhetssyn på livet och världen är en viktig del av folkbildningens idé.