Kunskapens äpple
Äppelsäsongen närmar sig och få är väl de frukter som har så stor betydelse, i bildlig och bokstavlig mening och som växer så utbrett samtidigt som trädet som b...
Drömmer du om en trädgård som andas lugn och harmoni? Med feng shui kan du skapa en miljö där varje detalj samspelar för att stärka välbefinnandet.
Under denna föreläsning får du praktiska tips om hur växter, färger, former och material kan användas för att maximera energin i din trädgård. Skapa en plats som inte bara är vacker utan också ger ro och glädje!
Att använda feng shui i sin trädgård handlar om att skapa ett flöde av energi (chi) som genomsyrar hela utemiljön. Det handlar om att välja rätt färger och former som harmoniserar både med naturen och ditt hem. Genom att vara medveten om de olika energierna kan du forma en trädgård som verkligen ger liv och glädje.
Målet är att uppnå balans mellan yin och yang samt de fem elementen – trä, eld, jord, metall och vatten. Vi kommer att utforska trädgårdens olika rum, från entréer och gångar till belysning, rabatter, häckar och dekorationer. Genom att kombinera denna del av feng shui med svensk trädgårdsdesign kan du skapa harmoniska, balanserade gröna rum som inbjuder till lugn och välbefinnande.
Låt din trädgård bli en plats där energi flödar fritt och skapar en oas av skönhet och harmoni!
Detta är en kvällsföreläsning med plats för frågor.
Camilla Gustafsson är utbildad trädgårdsmästare med ett stort intresse för trädgårdsdesign och harmoniska trädgårdar tillika skogsträdgårdar och växtkompositioner. Camilla är till vardags knowledge management koordinator med en magisterexamen i ekonomi - inriktning marknadsföring i grunden och har en liten firma (Ax trädgårdar) på sidan om.
Inga förkunskaper krävs men gärna ett trädgårdsintresse.
Vill du vidareutveckla dina färdigheter inom trädgård och odling? Medborgarskolan erbjuder en mängd olika trädgårdskurser - håll utkik på vår hemsida!
Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som hjälper dig att växa som individ. Vi har ett brett kursutbud, stor musikverksamhet och samarbete med föreningar och grupper inom många olika ämnen. Deltagarna är i alla åldrar och med olika bakgrunder och intressen. Medborgarskolans främsta verksamhet är folkbildningsverksamheten.
Folkbildning är ett sätt att lära sig nya saker utanför vanliga skolor. Det sker på platser som bibliotek, folkhögskolor, studieförbund och genom föreläsningar. Målet är att ge alla i samhället en chans att lära sig nya kunskaper och utveckla nya tankesätt på ett demokratiskt och rättvist sätt.
Folkbildningens pedagogik handlar om att anpassa kurser och studiecirklar efter deltagarnas intressen och förutsättningar. Den är alltid frivillig och inte styrd av staten, men den har ändå varit viktig för Sveriges utbildnings- och kulturpolitik. Den handlar om att bredda kunskaper inom områden som inte bara rör yrken eller akademiska ämnen, utan också hjälper människor att förstå och orientera sig i samhället. Innehållet i folkbildning förändras över tid, beroende på vad människor behöver och vad som händer i samhället.
I dagens informationssamhälle hjälper folkbildningen oss att förstå och hantera all information som finns, se saker i ett större sammanhang och öka livskvaliteten. Det kan också bidra till större tolerans och förståelse för det som är främmande. En helhetssyn på livet och världen är en viktig del av folkbildningens idé.
Deltagaravgift: 350 kr
Summa: 350 kr