Ort
Stockholm
Startdatum
7 Nov 2024
Tid
17:30-19:45
Dag
Torsdag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Camilla Gustafsson
Nummer
56866
Pris
250 kr

Om arrangemanget

Ta del av urgammal kunskap och skapa harmoni i din trädgård

En feng shui-inspirerad trädgård består utav flera olika komponenter som alla samspelar. Den grundar sig på den flera tusen år gamla kinesiska läran om hur den omgivande miljön påstås påverka oss. Hur använder vi oss av olika verktyg för att skapa harmoni och balans i trädgården?

Här får du tips och råd hur du ska tänka kring din utemiljö gällande växter, element och material i färg och form - låt trädgårdssäsongen 2025 börja redan nu!

Innehåll

Att använda sig av feng shui i trädgården handlar om att skapa ett harmoniskt flöde (chi), god möblering, färger som passar med såväl naturen som huset. Genom att göra sig uppmärksam på de olika energierna och arbeta med färger, former och material kan man skapa en harmonisk trädgård.

Vi vill sträva efter en balans mellan yin och yang, och mellan de olika elementen trä, eld, jord, metall och vatten. Vi pratar om trädgårdens rum, entré, trädgårdsgångar, belysning, rabatter, häck/staket och dekorationer. Denna del av den mycket större feng shui-läran kan kombineras med svensk trädgårdsdesign för att skapa harmoniska, balanserade gröna rum.

Upplägg

Detta är en kvällsföreläsning med plats för frågor.

Föreläsare

Föreläsningen hålls av Camilla Gustafsson, utbildad trädgårdsmästare med ett stort intresse för trädgårdsdesign och harmoniska trädgårdar tillika skogsträdgårdar och växtkompositioner. Camilla är till vardags knowledge management koordinator med en magisterexamen i ekonomi - inriktning marknadsföring i grunden och har en liten firma (Ax trädgårdar) på sidan om.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs men gärna ett trädgårdsintresse.

Utvecklingsmöjligheter

Vi har ett brett utbud av trädgårdskurser i olika format och på olika nivåer - håll utkik på vår hemsida!

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln. Läs mer om Medborgarskolans förmåner och rabatter..

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 250 kr

Summa: 250 kr

Relaterade artiklar

Djur och natur

Kunskapens äpple

Äppelsäsongen närmar sig och få är väl de frukter som har så stor betydelse, i bildlig och bokstavlig mening och som växer så utbrett samtidigt som trädet som b...

16 augusti 2024
Marie Stenquist
Läs vidare om "Kunskapens äpple"
Djur och natur

Trädgårdsdrömmar

Sitter du precis som jag uppkrupen i soffan med trädgårdsmagasin, frökataloger och paddan i högsta hugg, sökandes efter inspiration och information som när en l...

19 februari 2024
Helena Vincent
Läs vidare om "Trädgårdsdrömmar"
Djur och natur

Bokashi på förskolan Kullerbyttan

På förskolan Kullerbyttan i Säffle, vars huvudman är Medborgarskolan, har man sitt eget lilla kretslopp, som barnen kan följa i realtid. Sedan ett drygt år till...

19 februari 2024
Marie Stenquist
Läs vidare om "Bokashi på förskolan Kullerbyttan"

Utforska ämnesområde