Fullbokad. Anmäl dig som reserv!
Välkommen till vår studiecirkel i feministiskt självförsvar, där vi tillsammans stärker varandra genom kraftfulla och praktiska tekniker som ökar vår trygghet och självkänsla. Under sex tillfällen utforskar vi olika aspekter av verbalt, mentalt och fysiskt självförsvar, där vi lär oss att inte bara försvara oss själva utan också att våga ta mer plats och känna oss mindre rädda i offentliga rum.
Tillsammans skapar vi ett tryggt utrymme där vi kan dela erfarenheter, stötta varandra och slå hål på myter och fördomar kring sexuellt våld. Här handlar det inte bara om att lära sig tekniker för att avvärja hot, utan också om att stärka vår inre kraft och självsäkerhet. Genom samtal och övningar får vi verktyg för att bemöta och övervinna rädslor, vilket hjälper oss att stå upp för oss själva.
Oavsett om du är nybörjare eller har tidigare erfarenhet, är denna studiecirkel ett steg mot att bli tryggare, modigare och starkare – tillsammans.
Den här studiecirkeln riktar sig till kvinnor, transpersoner och ickebinära.
Aktuella tider:
Har du svensk LMA-nummer eller samordningsnummer så ska du maila det, fullständigt namn, adress, telefonnummer och mailadress till folkbildning@medborgarskolanstockholm.se eller ring 010-157 63 61
Vår cirkelledare Charlott Lihnell är diplomerad instruktör i feministiskt självförsvar och har tidigare jobbat i föreningen Feministiskt Självförsvar Göteborg, där hon hållt studiecirklar och även utbildat nya instruktörer. Charlott lägger extra stor vikt vid att skapa trygga rum och har alltid med sig det intersektionella perspektivet.
Inga förkunskaper krävs, bara nyfikenhet!
Allt kursmaterial är gratis.
Ett intyg på att du har genomfört studiecirkeln kan utfärdas om du uppfyller följande villkor: närvaro vid minst fyra av träffarna, där åtminstone en av dem måste vara bland de tre första träffarna.
Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som hjälper dig att växa som individ. Vi har ett brett kursutbud, stor musikverksamhet och samarbete med föreningar och grupper inom många olika ämnen. Deltagarna är i alla åldrar och med olika bakgrunder och intressen. Medborgarskolans främsta verksamhet är folkbildningsverksamheten.
Folkbildning är ett sätt att lära sig nya saker utanför vanliga skolor. Det sker på platser som bibliotek, folkhögskolor, studieförbund och genom föreläsningar. Målet är att ge alla i samhället en chans att lära sig nya kunskaper och utveckla nya tankesätt på ett demokratiskt och rättvist sätt.
Folkbildningens pedagogik handlar om att anpassa kurser och studiecirklar efter deltagarnas intressen och förutsättningar. Den är alltid frivillig och inte styrd av staten, men den har ändå varit viktig för Sveriges utbildnings- och kulturpolitik. Den handlar om att bredda kunskaper inom områden som inte bara rör yrken eller akademiska ämnen, utan också hjälper människor att förstå och orientera sig i samhället. Innehållet i folkbildning förändras över tid, beroende på vad människor behöver och vad som händer i samhället.
I dagens informationssamhälle hjälper folkbildningen oss att förstå och hantera all information som finns, se saker i ett större sammanhang och öka livskvaliteten. Det kan också bidra till större tolerans och förståelse för det som är främmande. En helhetssyn på livet och världen är en viktig del av folkbildningens idé.