Ort
Karlstad
Startdatum
21 Sep 2024
Tid
10:00-14:30
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Ledare
Olga Karlsson
Nummer
82112
Pris
1 500 kr

Om arrangemanget

Gå en kurs i färglära! Färglära är grundläggande för alla som arbetar med färger. På en kurs i färglära lär du dig hur färger hänger ihop och påverkar varandra.

Färger påverkar oss dagligen och inom konsten kan man använda sig av det för att utstråla ett budskap eller en känsla. Färger kan även se olika ut beroende på vilken annan färg man kombinerar den med. Här kommer du lära dig färgers påverkan och betydelser, samt lära dig blanda färger för att få fram vad du visualiserar.

 

Innehåll

Vi studerar färger och vad de har för påverkan och betydelser. Vi övar även på att blanda färger och studerar bland annat valörkontrast och färgkomposition.
Övningar kan genomföras i olika målarmedier och du är välkommen att ta med dig det du helst använder dig av eller vill lära dig mer om.

 

Upplägg

Kursen är lördag och söndag kl. 10:00-14:30

 

Kursledare

Kilskonstnären Olga Karlsson är en mycket uppskattad kursledare med många års erfarenhet av att hålla kurser i måleri i olika medier som akvarell, olja och akryl.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

 

Kursmaterial

Deltagarna införskaffar kursmaterialet själv. Ta med den färg du föredrar att använda - akryl eller akvarell, samt målarunderlag, penslar och tejp. 

 

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan har du en del förmåner du kan använda, exempelvis 6 procent rabatt hos Bokus och 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln. Läs mer under förmåner

 

Tips på vidareutveckling

Vi erbjuder kurser i olika målarmedier som akvarell och olja och akryl där du kan nyttja dina kunskaper du fått genom kursen i färglära.
Medborgarskolan har ett brett utbud av ateljé- och hantverkskurser och hela vårt kursutbud hittar du på www.medborgarskolan.se. Kontakta oss gärna så hjälper vi dig hitta något som passar!

 

Välkommen till oss

Kursen hålls i Medborgarskolans ateljé på Herrhagen i ett konst- och galleritätt område, på Vasagatan 8 i Karlstad. Ateljén erbjuder bra ljus och trivsamhet, kyl och mikro finns i lokalen. 

 

Bra att veta

Tänk på att du är i en konstateljé - ta med lämpliga skor och egna oömma arbetskläder eller förkläde. 
Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under kursen samt till och från kursen. Försäkringen omfattar ej egendom. Läs mer under olycksfallsförsäkring.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Läs mer under allmänna villkor.

Ort

Medborgarskolan Herrhagen

Vasagatan 8, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 500 kr

Summa: 1 500 kr

Utforska ämnesområde