Excel är ett kraftfullt verktyg som kan förenkla både din vardag och ditt arbetsliv. Oavsett om du vill skapa budgetar, organisera data eller presentera statistik i snygga diagram är den här kursen en perfekt start. Vi fokuserar på de viktigaste grunderna och ger dig verktygen för att arbeta smidigt och effektivt i Excel.
Med praktiska övningar och steg-för-steg-genomgångar får du snabbt grepp om programmet – inga förkunskaper behövs!
Anmäl dig idag och ta kontroll över siffrorna med Excel!
Denna kurs är helt på distans i realtid.
Kursen är för dig som vill få en bra start i Excel – oavsett om du använder det för privat bruk eller som ett värdefullt verktyg på jobbet.
Med våra engagerade lärare och lättbegripliga upplägg är du garanterad en lärorik och inspirerande upplevelse. Vi varvar teori med praktiska övningar för att du ska känna dig säker i att använda Excel från dag ett.
Vi träffas på distans i realtid, via vår digitala lärplattform Learnify under fyra onsdagar med start den 23 april klockan 18:00-19:00 (orienteringstillfälle). Därefter träffas vi klockan 18:00-20:15 följande datum:
Tommy Hallqvist har arbetat med datakurser och datasupport inom folkbildningen sedan 2006. Med utbildning i pedagogik från Lärarhögskolan i Stockholm och erfarenhet som Service Desk Analyst på Sandvik IT Services, har han en unik kombination av teknisk kompetens och pedagogisk skicklighet. Han är specialiserad på Excel, Officepaketet och digitala verktyg och har lett både grupp- och individuell undervisning via Medborgarskolan – både i klassrum och online. Tommy gör avancerade ämnen enkla och praktiska för alla deltagare.
Vill du förbättra dina digitala färdigheter? Tommy hjälper dig att lyckas!
Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som hjälper dig att växa som individ. Vi har ett brett kursutbud, stor musikverksamhet och samarbete med föreningar och grupper inom många olika ämnen. Deltagarna är i alla åldrar och med olika bakgrunder och intressen. Medborgarskolans främsta verksamhet är folkbildningsverksamheten.
Folkbildning är ett sätt att lära sig nya saker utanför vanliga skolor. Det sker på platser som bibliotek, folkhögskolor, studieförbund och genom föreläsningar. Målet är att ge alla i samhället en chans att lära sig nya kunskaper och utveckla nya tankesätt på ett demokratiskt och rättvist sätt.
Folkbildningens pedagogik handlar om att anpassa kurser och studiecirklar efter deltagarnas intressen och förutsättningar. Den är alltid frivillig och inte styrd av staten, men den har ändå varit viktig för Sveriges utbildnings- och kulturpolitik. Den handlar om att bredda kunskaper inom områden som inte bara rör yrken eller akademiska ämnen, utan också hjälper människor att förstå och orientera sig i samhället. Innehållet i folkbildning förändras över tid, beroende på vad människor behöver och vad som händer i samhället.
I dagens informationssamhälle hjälper folkbildningen oss att förstå och hantera all information som finns, se saker i ett större sammanhang och öka livskvaliteten. Det kan också bidra till större tolerans och förståelse för det som är främmande. En helhetssyn på livet och världen är en viktig del av folkbildningens idé.
Deltagaravgift: 1 295 kr
Summa: 1 295 kr