Ort
Distans
Startdatum
15 Jan 2025
Tid
16:00-18:15
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Marcelo Sergio Ramos Jorqueda Vasquez
Nummer
84086
Pris
1 695 kr

Om arrangemanget

Vill du lära dig hur du kan använda Excel för att hantera, analysera och presentera ekonomiska data? I den här kursen får du lära dig allt från grundläggande Excel-funktioner till avancerad programmering med VBA.

Innehåll

Excel är ett kraftfullt verktyg för att hantera, analysera och presentera data. I den här kursen kommer du att lära dig hur du använder Excel för att utföra olika ekonomiska beräkningar, skapa diagram och tabeller, använda funktioner och formler, och automatisera uppgifter med makron.

Kursen är lämplig för dig som har ett intresse för ekonomi och vill utveckla dina färdigheter i Excel.

Upplägg

Vi ses en gång i veckan samma veckodag och tid under kursens gång. 

Kursen är uppdelad i fyra moment:
1: Grundläggande Excel. I den här modulen kommer du att bekanta dig med Excel-gränssnittet, lära dig hur du skapar och formaterar kalkylblad, och hur du sparar och delar dina filer.

2: Dataanalys med Excel. I den här modulen kommer du att lära dig hur du importerar och sorterar data, hur du utför statistiska analyser, hur du använder pivottabeller och pivotdiagram, och hur du visualiserar data med olika typer av diagram.

3: Ekonomiska beräkningar med Excel. I den här modulen kommer du att lära dig hur du använder Excel för att göra ekonomiska beräkningar som ränta, amortering, nuvärde, framtida värde, internränta, och annuitet. Du kommer också att lära dig hur du använder finansiella funktioner och målsökning.

4: Makron och VBA med Excel. I den här modulen kommer du att lära dig hur du skapar och kör makron, hur du spelar in och redigerar makron, och hur du programmerar med Visual Basic for Applications (VBA). Du kommer också att lära dig hur du skapar användarformulär och dialogrutor, och hur du hanterar fel och undantag.

Förkunskap

Kursen kräver inga förkunskaper i Excel, men det är en fördel om du har grundläggande kunskaper i matematik och statistik.

Kursledare

Marcelo har jobbat som ekonomiansvarig och som lärare i flera år. Han använder Excel för sina ekonomiska kalkyler, uppställning av budget och ekonomiska rapporter i Excel som skickas till styrelse, revisorer eller myndigheter. Som ekonomiansvarig berättar han att det finns brist på kompetens inom Excel där man behöver behärska kalkyler med Excel funktioner, pivottabeller och automatisera ekonomiska rutiner med macros.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Kostnaden för kurslitteraturen är ca 400kr. 

Information om kurslitteratur skickas ut i samband med din kallelse till kursen.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Kallelse/Faktura

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. 

Bra att veta

  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Pris

Deltagaravgift: 1 695 kr

Summa: 1 695 kr

Utforska ämnesområde