Ort
Distans
Startdatum
27 Jan 2025
Tid
09:00-12:00
Dagar
Mån-Ons
Antal tillfällen
9 st
Ledare
Marcus Dahl
Nummer
71104
Pris
6 995 kr

Om arrangemanget

Är du redo att fördjupa din kunskap om utveckling, ekonomi och lönsamhet inom restaurang- och cafébranschen? Läs vidare och anmäl dig till denna utbildning i Revenue Management för att få kunskap som hjälper dig optimera intäkter och effektivitet.

Att driva en restaurang eller ett café kräver mycket tid och strategiskt tänkande. Denna utbildning är perfekt för dig oavsett om du har lång erfarenhet, är ny i branschen, eller vill utveckla din förståelse för att nå nya karriärhöjder.

Innehåll
Du kommer lära dig:

  • optimering av prissättning och kapacitet: Strategier för att öka intäkterna per gäst. 
  • effektiv boknings- och sittningshantering: Hur du hanterar bokningar för att maximera intäkterna.
  • ökad efterfrågan vid lågtrafikstider: Metoder för att fylla upp tider med låga intäkter. 
  • strategisk merförsäljning: Hur du skapar värde och ökar omsättningen per gäst. 
  • menyteknik och menypsykologi: Tips på hur menyn kan utformas för att styra val och öka intäkterna. 
  • digitala och tryckta menyer: Användning av QR-koder och traditionella menyer för att maximera effektiviteten. 

Varje utbildningstillfälle avslutas med en kort hemuppgift som summerar dagens ämnen och ska lämnas in senast kl. 15:00 samma dag.

Efter avslutad diplomutbildning inom Revenue Management kommer du kunna optimera intäkterna och minska kostnaderna för att maximera både omsättning och vinst. 

För att erhålla ett diplom krävs minst 80% närvaro och att du blivit godkänd på examinationen, som i denna utbildning innebär godkända hemuppgifter.

Upplägg
Utbildningen är på distans. Utbildningen utförs enligt schema även om du har lektioner på distans. Utbildningen innefattar 27 klocktimmar (dvs 36 studietimmar) fördelat på 9 sammankomster.

  • 27–29 januari, kl. 9–12 
  • 3–5 februari, kl. 9–12 
  • 10–12 februari, kl. 9–12

Förkunskaper
Alla är välkomna. Inga förkunskaper krävs då utbildningen är anpassad för dig som är nybörjare. Utbildningen är anpassad för alla inom branschen, från krögare och restaurangchef till köksmästare, souschef, barchef, hovmästare, caféchef, barista, samt för dig som 

planerar att öppna din första restaurang eller café. Utbildningen passar också dig som vill 
utvecklas och ta mer ansvar.

Utbildningsmaterial
För att delta i utbildningen behöver du en dator med kamera och stabil internetuppkoppling. Egna anteckningar samt PDF-material utgör grunden för studierna. 

Fortsättningsmöjligheter
Diplomutbildningarna Personal- och löneadministratör, HR-administratör eller Ekonomi- och redovisningsassistent.

Utbildare
Marcus Dahl är engagerad och arbetar på ett pedagogiskt sätt och har alltid en bra gruppdynamik på utbildningen. Marcus har en bred internationell erfarenhet inom restaurangbranschen med arbete i Sverige, USA, Dubai, Spanien, Schweiz och Danmark. Han är utbildad vid César Ritz Colleges i Schweiz inom Hotel Management och vid Cornell University i USA inom Revenue Management. Med över 20 års erfarenhet, inklusive ansvar för restauranger med vinstmarginaler över 20% genom strategiskt användande av revenue management, delar han nu sina kunskaper med andra branschkollegor. 

Anmälan
Vi förbehåller oss rätten att ställa in utbildningen vid för få anmälda och korta den vid färre än sex deltagare. Vi startar vid fyra deltagare och kommer vara max 8 deltagare. Anmälan är bindande!

Finansiering
Utbildningen är inte studiemedelsberättigad.
Vill du betala med faktura, välj Medborgarskolan faktura. Vill du delbetala skriv i meddelanderutan att du vill delbetala. Det går att dela upp fakturan på upp till två delar.

Kontakt
skane@medborgarskolan.se

Pris

Deltagaravgift: 6 995 kr

Summa: 6 995 kr

Utforska ämnesområde