
Dags för julgodis!
Vintertiden är här och vi närmar oss jul. Julen innebär tid för gemenskap med släkt och vänner. Samt självklart god mat och dryck.
Utbildningen ger dig en utmärkt inblick i arbetet i ett bageri och i konditorivärlden. Upptäck hur stimulerande det är att känna doften av nybakat. Utbildningen är öppen för alla intresserade och tanken är att du ska få kunskap och nya idéer och att din inspiration ska väckas till liv. Du kommer lära dig att behärska konsten att temperera choklad, att tillverka en moussetårta eller bakelse från grunden. Detta ger självförtroende och glädje för att våga fortsätta att experimentera.
Genomgående under utbildningen pratar vi också om metoder, teknik, planering och livsmedelshygien i ett kök/bageri.
Du lär dig baka från grunden med allt vad det innebär.
• Egenskaper hos olika mjölsorter, jäsmetoder och livsmedelshygien
• Bemästra olika baktekniker, både med jäst och surdeg
• Baka matbröd med både surdeg och jäst
• Vetebröd med smak av kardemumma/kanel i form av knutar och snurror
• Småkakor och kondisbitar
• Chokladpraliner och chokladtryffel
• Bakelser och tårtor med olika bottnar, fyllningar och dekorationer
(Med reservation för vissa ändringar.)
Varje lektion startar med genomgång av dagens lektion och de recept som ska användas. Deltagarna arbetar sedan självständigt i mindre grupper fördelade över arbetsstationerna (max 2 deltagare/ugn). Efter varje lektion får du ta med hem det som bakats.
Det finns förkläden, mössor och handdukar, men sköna skor och oömma kläder rekommenderas.
Vi använder ekologiska och fairtradeprodukter där det är möjligt. Genomgående pratas det även personlig hygien, arbetssätt och arbetsförhållanden generellt i kök.
Utbildningen pågår under 9 tillfällen
Schema
Plan 5 stora utbildningsköket
1 Söndag 24/8 08:30 15:45
2 Måndag 25/8 08:30 15:45
3 Måndag 1/9 08:30 15:45
4 Måndag 8/9 08:30 15:45
5 Måndag 15/9 08:30 15:45
6 Måndag 22/9 08:30 15:45
7 Måndag 29/9 08:30 15:45
8 Söndag 5/10 08:30 15:45
9 Måndag 6/10 08:30 15:45
Kursen är för nybörjare och kräver inga förkunskaper.
Material
Pärm som fylls med recept under utbildningens gång och råvarukostnad ingår i avgiften. Sluttid kan variera beroende på vad som tillverkas.
Diplom
Efter avslutad utbildning, med 80 % närvaro i godkända moment får du ett diplom.
Marie Lindstedt är diplomerad konditor och har även tidigare arbetat på och haft ett eget konditori. Marie har även gedigna kunskaper kring allergier, näringslära och sensorisk analys av livsmedel på universitetsnivå.
Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan. Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan. Om utbildningen är fullbokad: Fyll i anmälan som vanligt men gör en notering att det gäller en köplats. Vi kontaktar dig när en plats blir ledig.
Om du är intresserad av ett förmånligt studielån, vänligen läs mer via denna länk: Human Finans
Som privatperson har du möjlighet att delbetala tre gånger utan extra kostnad, skriv "3 delbet" i meddelanderutan vid bokning.
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Deltagaravgift: 26 995 kr
Materialavgift: 5 000 kr
Summa: 31 995 kr