Ort
Stockholm
Startdatum
1 Feb 2025
Tid
09:15-16:30
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
12 st
Ledare
Charlotte Ageland
Nummer
57400
Pris
24 995 kr

Om arrangemanget

Drömmer du om att skola om till florist? Är du yrkesverksam trädgårdsmästare eller inredningsarkitekt och letar efter sätt att bredda din kompetens? Eller är du bara en hängiven blomsterfantast som vill fördjupa dig lite extra i ditt intresse? Den här kursen är ett första steg på din floristresa!

Ta ditt första steg mot en inspirerande karriär inom floristik med vår omfattande utbildning. Här får du inte bara tekniska och teoretiska baskunskaper, utan också möjlighet att utveckla ditt färgseende och känsla för form och design. Vi kombinerar traditionella hantverkstekniker med innovativa metoder, och du kommer att arbeta med flera erfarna kursledare, var och en med sin egen unika specialistkunskap.

Utbildningen äger rum i vår moderna floristsal, där praktiskt arbete med blommor och grönt står i fokus. Du får även tillgång till vår digitala lärplattform, vilket ger dig en flexibel och dynamisk lärandeupplevelse.

Denna utbildning är inte bara en grund för fortsatt studier eller arbete inom branschen; den är även perfekt för dig som trädgårdsmästare eller inredare/stylist som vill bredda din kompetens. Och om du bara vill lära dig för nöjes skull, är du också varmt välkommen!

Innehåll

Vi sätter stort fokus på praktiskt arbete, och varje lektion erbjuder rikligt med blommor och grönt. Du kommer att utforska:

  • Blomsterbinderi i olika stilar, inklusive brudbuketter
  • Höga och låga bordsarrangemang, kransar och begravningsdekorationer
  • Ikebana – den japanska blomsterkonsten
  • Varuvård och kvalitetskontroll
  • Färg- och formlära för en djupare förståelse
  • Grunder i butiksekonomi och kundservice
  • Växtkännedom för en komplett kunskapsbas
  • Fotografering av blommor för sociala medier, så att du kan visa upp dina verk!
  • Hållbara binderitekniker med ekologiskt nedbrytbara material
  • Växtkännedom; Snittblomslära och krukväxtlära
  • Kalligrafi; Vi övar klassisk kalligrafi och modern kalligrafi

Under utbildningen bygger du en imponerande portfolio som visar dina färdigheter och skapelser. Utbildningen avslutas med ett teoretiskt test där du får möjlighet att visa vad du har lärt dig. Om du är intresserad av praktik i en blomsterbutik efter utbildningen får du värdefulla tips och råd för att ta nästa steg (praktik sker på deltagarens initiativ). Dessutom får du ta med dig alla blommor du har arbetat med hem!

Anmäl dig idag och upptäck hur du kan förvandla din passion för blommor till en blomstrande karriär!

Upplägg

Utbildningen hålls under sex helger, lördag och söndag kl. 09:30-16:30 (med lunchpaus och fikatillfällen) och sträcker sig in på nästa år.

Aktuella datum: 1-2/2, 15-16/2,1-2/3, 15-16/3, 29-30/3, 12-13/4

Utbildningen hålls i vår floristsal i Medborgarskolans Hus på Hagagatan 23A.

Kursledare

Charlotte Ageland är vår huvudledare och en erfaren florist med bakgrund som butiksägare. Med en gedigen pedagogisk erfarenhet har hon undervisat och hållit föreläsningar inom olika områden. Idag leder Charlotte Medborgarskolans grundutbildningar, fortsättningskurser och kortare inspirationskurser. Hennes expertis och engagemang gör henne till en värdefull mentor för alla som vill utvecklas inom floristhantverket. 

Anne-Charlotte Nilsson är utbildad ikebanist från Sogetsu-ryu i Tokyo, innehar hon den högsta graden, riji. Anne-Charlotte har ställt ut på prestigefyllda platser som Takashimaya och Sogetsu Kaikan. Med en Fil.kand. och Magisterexamen i Konstvetenskap, med fokus på Japan och Kina, berikar hon undervisningen med sin djupa kunskap och passion för den japanska blomsterkonsten. Låt dig inspireras av hennes expertis!

Madli Wiiburg Walfridsson har en gedigen bakgrund som florist och pedagog. Hon har en passion för att förvandla blommor till konstverk för alla livets tillfällen. Tidigare har Madli drivit en blomsterbutik i Vasastan och varit handledare för blivande florister. Som medlem i Hantverkarna i Stockholm skapar hon arrangemang som berör, oavsett om det handlar om glädje eller sorg. Idag driver hon sin verksamhet från en inspirerande studio i Vendelsö, där hon fortsätter att sprida sin kärlek för blommor och design. Låt dig inspireras av hennes kreativa vision!

Kursmaterial

Alla blommor, verktyg, material samt viss litteratur ingår. 

Förkunskaper

Du behöver inte ha några förkunskaper - bara passion för växter och design!

Diplom

För att få diplom vid avslutad kurs krävs minst 80% närvaro samt godkända kursmoment. Diplomet skickas hem till dig.

Bra att veta

Oömma kläder och bekväma skor kan vara till fördel, då vi arbetar mycket praktiskt. Ta med papperskassar att frakta hem dina blommor i.

Anmälningsavgift på 1000 kr faktureras i samband med anmälan. Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Läs mer om våra köpvillkor

Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.

Avgiften kan betalas med Swish, kort eller Medborgarskolan faktura. Som privatperson får du delbetala tre gånger utan extra kostnad, vänligen ange önskemålet i meddelande-fältet vid bokning.

Med reservation för mindre ändringar av utbildningens innehåll.

Rabatt

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt på Bokus och 10% rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om våra rabatter.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 19 795 kr

Materialavgift: 5 200 kr

Summa: 24 995 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Florist för en dag - Blomstermoln

Att mötas genom kreativitet och gemensamt intresse för att lära sig något nytt är bland det bästa jag vet. Det bubblade av förväntan i trapphuset på Medborgarsk...

22 maj 2024
Malin Karlstedt
Läs vidare om "Florist för en dag - Blomstermoln"
Konst och hantverk

Kom liljor och ­akvileja, kom rosor och salvia!

Blommor är härligt året om, men visst är det något speciellt att kunna gå ut i naturen och plocka sig en bukett med prästkragar och smörblommor…  Terese Sidry...

20 april 2023
Marie Stenquist
Läs vidare om "Kom liljor och ­akvileja, kom rosor och salvia!"

Utforska ämnesområde