Startdatum
30 Okt 2024
Tid
17:00-20:00
Dag
Onsdag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
57258
Pris
495 kr

Om arrangemanget

Stöld, lösdriveri, otukt, häxor, mord, bödlar, skampålar och giljotiner– är du nyfiken på hur kriminalitet i Stockholm sett ut genom tiderna? Ta del av berättelser om verkliga människor och deras öden från stadens grundande till 1900-talets början.

Varning! Den här stadsvandringen är inte för känsliga själar. Följ med oss på en fascinerande resa genom Stockholms mörka historia, där vi utforskar brott och straff som har präglat staden. Vi möts på Södermalms gator, där atmosfären är laddad med berättelser, och tar oss sedan ner till Gamla stan, där vi besöker de skugglika hus och platser där tragiska öden utspelat sig och människor har mött sina grymma öden. Låt dig svepas med i stadens kusliga historia och upptäck dess hemligheter!

Aktuella datum

Vi träffas på Södermalm på onsdag den 30 oktober (dagen före Halloween) klockan 17:00-20:00.

Förkunskaper

Inga förkunskaper förutom nyfikenhet!

Kursledare

Victoria Sandels brinnande intresse för de gamla myterna började innan hon kunde läsa. Hon har en fil.kand. i antikens kultur och samhällsliv och religionshistoria. Hon bodde i Grekland i över 20 år där hon arbetade som utflyktsguide, och är nu bosatt i Sverige där hon arbetar som auktoriserad Stockholmsguide.

Bra att tänka på

Det här är inget för känsliga personer – vissa av berättelserna är hiskeliga! Gamla stan har kullerstenar och både trappor och backar – bra skor är en riktigt god idé.  Tiden kan komma att ändras på grund av väderleken. Du får en kallelse innan vi ses.

Pris

Deltagaravgift: 495 kr

Summa: 495 kr

Utforska ämnesområde