Med kunskap och övning ökar tryggheten vid kriser
Har du koll på vad som är ditt ansvar vid ett större elavbrott, skogsbrand eller i värsta fall en väpnad konflikt. Vet du vad du ska göra, och vet du hur du för...
I en osäker värld är det en trygghet att kunna odla sin egen mat. Den här kursen ger dig kunskapen och verktygen för att skapa en hållbar och näringsrik trädgård som både mättar och inspirerar. Oavsett om du har en stor trädgård, en liten odlingsyta eller en balkong hjälper vi dig att bli självförsörjande och redo för framtiden.
Under kursen får du lära dig:
Lär dig skapa en trädgård som är både hållbar och inspirerande – en plats för avkoppling, glädje och stolthet. Anmäl dig idag och ta det första steget mot en självförsörjande framtid!
Därefter ses vi:
Kursen riktar sig till alla som är intresserade! Inga förkunskaper behövs.
Irina Minow Söderberg är en erfaren och dedikerad trädgårdsmästare med över 20 års expertis och en brinnande kärlek för allt som växer. Hennes särskilda fascination för växter från Medelhavsområdet gör hennes kunskap både unik och inspirerande.
Irina har skaffat sig ovärderlig erfarenhet genom att arbeta och praktisera på några av Sveriges mest ikoniska trädgårdsplatser, som Orchidéhuset, Rockdala, Ulriksdal och Edvard Andersons växthus. Under 11 år drev hon sin egen handelsträdgård vid Steninge Slott – en dröm som hon förverkligade och som blev en livsstil.
Som utbildad pedagog kombinerar Irina sin empati med ett engagerande och lättillgängligt sätt att lära ut, vilket gör att både nybörjare och erfarna odlare uppskattar hennes kurser. Med Irina som guide får du inte bara kunskap, utan också inspiration att skapa något riktigt vackert och hållbart.
Allt kursmaterial ingår i priset.
Vill du vidareutveckla dina färdigheter inom trädgård och odling? Medborgarskolan erbjuder en mängd olika trädgårdskurser - håll utkik på vår hemsida!
Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som hjälper dig att växa som individ. Vi har ett brett kursutbud, stor musikverksamhet och samarbete med föreningar och grupper inom många olika ämnen. Deltagarna är i alla åldrar och med olika bakgrunder och intressen. Medborgarskolans främsta verksamhet är folkbildningsverksamheten.
Folkbildning är ett sätt att lära sig nya saker utanför vanliga skolor. Det sker på platser som bibliotek, folkhögskolor, studieförbund och genom föreläsningar. Målet är att ge alla i samhället en chans att lära sig nya kunskaper och utveckla nya tankesätt på ett demokratiskt och rättvist sätt.
Folkbildningens pedagogik handlar om att anpassa kurser och studiecirklar efter deltagarnas intressen och förutsättningar. Den är alltid frivillig och inte styrd av staten, men den har ändå varit viktig för Sveriges utbildnings- och kulturpolitik. Den handlar om att bredda kunskaper inom områden som inte bara rör yrken eller akademiska ämnen, utan också hjälper människor att förstå och orientera sig i samhället. Innehållet i folkbildning förändras över tid, beroende på vad människor behöver och vad som händer i samhället.
I dagens informationssamhälle hjälper folkbildningen oss att förstå och hantera all information som finns, se saker i ett större sammanhang och öka livskvaliteten. Det kan också bidra till större tolerans och förståelse för det som är främmande. En helhetssyn på livet och världen är en viktig del av folkbildningens idé.
Deltagaravgift: 1 200 kr
Materialavgift: 50 kr
Summa: 1 250 kr