Ort
Skellefteå
Startdatum
9 Nov 2024
Tid
13:00-15:15
Antal tillfällen
1 st
Nummer
57239
Pris
675 kr

Få platser kvar

Om arrangemanget

Tänk att kunna bjuda dina gäster på riktigt bra kaffe som avslutning på en mysig middag tillsammans. Lär dig grunderna i kaffebryggning, från att förstå bönor till att skapa espresso och enkel lattekonst. Kursledaren pratar engelska men det går även bra med svenska! In english and swedish.

Kaffevärldens svar på en vinsommelier är en barista. Kickstarta din baristaresa med denna omfattande kurs på grundnivå!

Lär dig om olika kaffebönor, öva på att göra espresso och bemästra ångning av mjölk och grundläggande lattekonst. Denna praktiska kurs är idealisk för alla som är intresserade av att lära sig vetenskapen om att göra kaffe och bli en professionell barista.

INNEHÅLL OCH MÅL 
Tillsammans kommer vi att utforska grunderna för kaffetillverkning, från att förstå bönor till att använda en espressomaskin och skapa enkel lattekonst.
Kursen kommer att fokusera på praktiska färdigheter och kommer att se till att du går härifrån med förtroende för dina kaffekokningsförmågor.

Du får lära dig:
Kunskap om kaffebönor: Arabica vs Robusta, smakprofiler per region 
Grunderna för espressotillverkning: malning, stampning och dragning av shots 
Mjölkångning och enkel lattekonst (hjärtdesign) 
Grundläggande rengöring och underhåll av espressoutrustning

Mål: I slutet av träffen kommer du att kunna identifiera kaffebönor, dra en ordentlig espressoshot,  ångmjölk till latte och underhålla sin utrustning. 

FÖRKUNSKAPER 
Inga förkunskaper.

KURSLEDARE 
Mitt namn är Winny Yu från Hong Kong. Jag har utbildats av en av baristamästarna i Australien och har över 10 års erfarenhet av att arbeta i professionella cafémiljöer. 
Jag brinner för att dela med mig av min kunskap till alla som är ivriga att lära sig konsten och vetenskapen att göra bra kaffe. 

KURSMATERIAL 
Alla kaffebönor, mjölk och utrustning tillhandahålls. Deltagarna kommer att öva på att göra espresso och latte art under sessionen. 

BRA ATT VETA 
Ta gärna med eget förkläde. Kursen genomförs på engelska, och alla kommer att följa med enkelt genom praktisk övning vid espressomaskinen.
För att var och en ska få sin tid vid kaffemaskinen kommer ni att vara en mindre, exklusiv grupp under denna lördageftermiddag. 

Ort

Medborgarskolan Skellefteå

Storgatan 37 B, Skellefteå

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 675 kr

Summa: 675 kr

Utforska ämnesområde