Ort
Karlstad
Startdatum
24 Sep 2024
Tid
19:00-21:15
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Olga Karlsson
Nummer
82117
Pris
1 700 kr

Få platser kvar

Om arrangemanget

Drömmer du om att förvandla dina idéer till vackra målningar? Prova akvarell och börja skapa konst med bara färg och vatten! I den här kursen som är öppen för alla kommer du att utveckla din kreativitet, lära dig olika tekniker, vad som gör en målning levande och utveckla din personliga stil.

Akvarell är en målningsteknik där färgen ofta målas i flera tunna skikt för att bygga upp färg, form, ljus och djup i en målning. Akvarell är vattenlösligt och fungerar på ett liknande sätt som vattenfärg och är ett perfekt ställe att starta på för dig som är intresserad av att börja måla.

 

Innehåll

Detta är en nybörjarkurs i akvarellmålning där fokus ligger på:

  • praktiska övningar
  • grunder i akvarellmåleri
  • penselteknik
  • smarta tips och tricks

 

Upplägg

Vi träffas en gång i veckan i fem veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle.

 

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs.

 

Kursledare

Kilskonstnären Olga Karlsson är en mycket uppskattad kursledare med många års erfarenhet av att hålla kurser i måleri i olika medier som akvarell, olja och akryl.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

 

Kursmaterial

Deltagarna införskaffar kursmaterialet själv.  Du kommer få information innan kursstart om vilket material du behöver införskaffa om du redan inte innehar de material som behövs.

 

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan har du en del förmåner du kan använda, exempelvis 6 procent rabatt hos Bokus och 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln. Läs mer under förmåner

 

Tips på vidareutveckling

Vi har även kurser i andra målarmedier som olja och akryl för dig som är intresserad av att testa på lite olika material och tekniker. När du lärt dig grunderna utvecklat din teknik erbjuder vi akvarellkurser som inte riktar sig till nybörjare, samt helgkurser i akvarell.

Medborgarskolan har ett brett utbud av ateljé- och hantverkskurser och hela vårt kursutbud hittar du på www.medborgarskolan.se. Kontakta oss gärna så hjälper vi dig hitta något som passar!

 

Bra att veta

  • Tänk på att du är i en konstateljé - ta med lämpliga skor och egna oömma arbetskläder eller förkläde.
  • Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under kursen samt till och från kursen. Försäkringen omfattar ej egendom. Läs mer under olycksfallsförsäkring.
  • Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
  • Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Läs mer under allmänna villkor.

Ort

Medborgarskolan Herrhagen

Vasagatan 8, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 700 kr

Summa: 1 700 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde