Dags för julgodis!
Vintertiden är här och vi närmar oss jul. Julen innebär tid för gemenskap med släkt och vänner. Samt självklart god mat och dryck.
Vi lär oss att göra olika sorters småkakor av en och samma deg, ett smidigt och enkelt sätt att göra kakor! Vi gör klassiker som hallongrottor, schackrutor, snittar med mera.
Du får lära dig att göra mördeg som är väldigt användbart till både småkakor och annan bakning samt tips och tricks för att baket ska bli lyckat.
Du får ta med dig småkakorna hem tillsammans med recepthäfte.
En halvdagskurs för dig som är 60+. Vi arbetar individuellt samt eventuellt i mindre grupper. Alla hjälper till plocka undan, diska och återställa köket innan vi avslutar dagen.
Silvia Rexinger är diplomerad konditor med erfarenhet från Grand Hotel i Stockholm och driver bakningskontot silviarexinger på Instagram. Hon har passion för både det stora och lilla och älskar att göra allt från tårtor till desserter, småkakor, godis och glass.
Som kursledare vill Silvia få den som är nyfiken på bakning att våga ta steget, oavsett om man är nybörjare eller vill upptäcka något nytt. Med pepp och lättsamhet hjälper hon dig att ta din bakning till nya höjder.
Åldersgräns 13 år (visst utrymme för undantag finns, kontakta Medborgarskolan för dialog innan kursanmälan görs). Deltagare under 18 år behöver komma i sällskap med ansvarig vuxen som också anmäler sig till kursen.
Information om allergier, intoleranser och kosthållningar behöver ske vid anmälan till kursen. Ange detta i meddelandefältet i samband med anmälan.
Kostnad för ingredienser ingår.
Vi erbjuder många fler bakkurser, både matbröd och söta bakkurser.
Deltagaravgift: 995 kr
Summa: 995 kr