Ort
Lund
Startdatum
2 Sep 2024
Tid
17:00-17:45
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
12 st
Nummer
68253
Pris
1 150 kr

Om arrangemanget

Klassisk balett är den dansteknik som ligger till grunden för nästan all sorts dans. Här gör vi övningar som bygger upp den egna kroppsmedvetenheten, koordinationen, balansen, styrkan och vigheten. I början krävs lite ihärdighet, men snart kan man också börja hitta sin personlighet i baletten.

Barnen börjar med att lära sig grundläggande balettsteg. Vi övar små dans- och stegkombinationer och gör övningar som bygger upp den egna kroppsmedvetenheten. Här är dansglädjen och den personliga utvecklingen viktigast.

Man börjar med att lära sig grundläggande balettsteg. Genom enkla övningar hittar man sina egna positioner, utåtvridning och kroppshållning. Vi övar också små dans- och stegkombinationer på golvet och över diagonalen, här är dansglädjen och den personliga utvecklingen viktigast.

För vem
Denna kurs passar dig som är nybörjare alternativt dansat 1-2 terminer tidigare. Ledaren anpassar övningarna efter deltagarna.
Det är också nödvändigt att barnen klarar av att vara utan sin förälder under lektionens 45 minuter.

Kursledare
Clara Sjöström


Bra att veta
Barnen är utan föräldrarna inne på klassen även vid första tillfället.
Föräldrar får vänta i foajén precis utanför danssalen.
Balett kräver lite mer fokus än vanlig barndans.
Barnet måste ha fyllt 5 år alternativt fylla inom de närmsta månaderna för att gå denna kurs.

Rekommenderad klädsel: trikåer/strumpbyxor/leggings, mjuka balettskor för baletträning (halkfri sula). Barnen får gärna ha en dansdräkt eftersom det är enklast för både läraren att se barnet och enklare för barnet att röra sig, men det går bra även med en tröja eller tunika.

Har du läst våra köpvillkor?
Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller vänd dig till oss för upplysning. Det går att dela upp betalningen på två eller tre tillfällen utan extra kostnad. Ange önskemål om detta vid anmälan.
Startdatum i bokningsbekräftelsen är preliminärt - invänta alltid kallelse till kursen!

Rabatt på musik-, sång-, dans- och teaterkurser (gäller ej individuell undervisning)
Gå två klasser inom dans och sång och få 300:- rabatt på den andra klassen, eller gå 3 klasser och få 500:- rabatt på din tredje klass.
Går ej att kombinera med andra rabatter. Gäller på klasser som är 9 gånger eller längre och som går parallellt med varandra under terminen. Rabatten är personlig och gäller ej syskon och familj.

Ort

Folkets Hus

Kiliansgatan 13, Lund

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 150 kr

Summa: 1 150 kr

Relaterade artiklar

Dans och teater

I år knyter vi på oss tåspetsskorna

I Stockholm blomstrar balettdansen som aldrig förr. Intresset för balett som konstart och grund till många andra typer av dans är enormt. Nu hoppas Kristina I. ...

20 april 2023
Läs vidare om "I år knyter vi på oss tåspetsskorna"
Dans och teater

Förverkliga din dansdröm med Juan Carlos

Bär du på ballerinadrömmar? Eller vill du testa en tuff och givande träning för både kropp och knopp? Då tas du, oavsett ålder och förkunskaper, emot med öppen ...

2 november 2022
Läs vidare om "Förverkliga din dansdröm med Juan Carlos"

Utforska ämnesområde